Yoga en Meditatie


voor kinderen

Little Yogi yoga voor kinderen

In Purmerend en omgeving.

Yoga en


Meditatie


voor


kinderen
yoga voor kinderen bij Little yogi
 

In Purmerend en omgeving.

Doelen yogales kinderen

Waarom kinderyoga?

Doelen yogales kinderen? Yoga gaat ook om doelen los te laten, Maar doelen voor yogales met kinderen is er wel. 

Kinderen hebben op steeds jongere leeftijd te maken met druk van school, buitenschoolse activiteiten, media en leeftijdsgenootjes. Yoga en meditatie kunnen helpen bij het luisteren naar je lichaam, het leren grenzen geven en compassie hebben voor elkaar en de omgeving. Met kinderyoga kan het luisteren naar je zelf en soms rust vinden een onderdeel van hun dagelijks leven worden. 

In yoga en meditatie voor kinderen is plezier hebben het belangrijkst. In mijn lessen benadruk ik dat het niet belangrijk is beter te zijn dan de ander, maar juist om te luisteren naar wat voor onszelf goed voelt. Zowel in de yogahoudingen als in samenspel wordt hier aandacht aan besteed. Daarnaast laat ik hen weten dat ze gehoord en gezien worden.

Onderdelen in mijn yogalessen zijn: gronden, yogahoudingen, samenspel, ademhalingsoefeningen, massage*, meditatie en visualisatie. Bij sommige oefeningen gebruik ik muziek of (spel)materialen. We eindigen vaak met tekenen, waarbij de kinderen kunnen uiten hoe ze de les vonden of wat ze tijdens de meditatie zagen. 

*Denk hierbij aan dieren loopjes op elkaars rug of een plank (de ander) zagen, schuren en verven. Ik laat hen altijd aan elkaar vragen of ze het goed vinden dat de ander hem/haar aanraakt en tussendoor geef ik hen de kans om te zeggen dat ze het prettig of onprettig vinden.

doelen yogales kinderen

In een periode waarin ik ‘de wereld wilde verbeteren’, las ik een uitspraak van de Dalai Lama. Hij zei: “If every eight year old in the world is taught meditation, we will eliminate violence from the world within one generation”. Vanuit die uitspraak ben ik gaan bedenken hoe ik mijn steentje aan een bewustere wereld bij zou kunnen dragen.

Mijn doel en wens voor kinderen is dat ik ze mee kan kunnen geven dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze andere mensen, dieren en de natuur met respect behandelen.

Sitemap / Privacy / Ontworpen door LauraSol / Illustraties door Ilse Nierop ♡