Kinderyoga in Purmerend

Yoga en Meditatie


voor kinderen

Little Yogi yoga voor kinderen

In Purmerend en omgeving.

Yoga en


Meditatie


voor


kinderen
yoga voor kinderen bij Little yogi
 

In Purmerend en omgeving.

Kinderyoga in Purmerend

Kinderyoga in Purmerend, waarom kinderyoga?

Kinderyoga in Purmerend geeft rust in de vaak al volle dagen die kinderen kunnen hebben. Kinderen hebben op steeds jongere leeftijd te maken met druk van school, buitenschoolse activiteiten, media en leeftijdsgenootjes. Als ze dan al leren luisteren naar hun lichaam, hoe ze grenzen aan kunnen geven en compassie hebben voor elkaar en hun omgeving, wordt dat onderdeel van hun dagelijks leven. Yoga en meditatie kunnen daarbij helpen.

Er zijn veel oefeningen die kinderen tijdens kinderyoga kunnen doen, natuurlijk gaat kinderyoga bij Little Yogi verder dan een paar oefeningen, iedere week zijn de oefeningen anders en afwisselend. Toch kan deze link van ouders van nu een klein voorbeeld laten zien van wat leuke oefeningen en vooral het voordeel van kinderyoga toelichten. 

In yoga en meditatie voor kinderen is plezier hebben het belangrijkst. In mijn lessen benadruk ik dat het niet belangrijk is beter te zijn dan de ander, maar juist om te luisteren naar wat voor onszelf goed voelt. Zowel in de yogahoudingen als in samenspel wordt hier aandacht aan besteed. Daarnaast laat ik hen weten dat ze gehoord en gezien worden.

Onderdelen in mijn kinderyogalessen in Purmerend zijn: gronden, yogahoudingen, samenspel, ademhalingsoefeningen, massage*, meditatie en visualisatie. Bij sommige oefeningen gebruik ik muziek of (spel)materialen. We eindigen vaak met tekenen, waarbij de kinderen kunnen uiten hoe ze de les vonden of wat ze tijdens de meditatie zagen.

*Denk hierbij aan dieren loopjes op elkaars rug of een plank (de ander) zagen, schuren en verven. Ik laat hen altijd aan elkaar vragen of ze het goed vinden dat de ander hem/haar aanraakt en tussendoor geef ik hen de kans om te zeggen dat ze het prettig of onprettig vinden. Meer informatie over kinderyoga in Purmerend? Neem dan contact op.

Sitemap / Privacy / Ontworpen door LauraSol / Illustraties door Ilse Nierop ♡